Stichting GOUD
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

In 2001 opende Stichting GOUD officieel haar deuren. Een veilige plek waar mensen hun hart konden luchten en zichzelf mochten zijn. Destijds begonnen in de tijd van ‘de Tunnel’ om mensen met een harddrugsverslaving bij te staan en een stem te geven.  Nu, 20 jaar later, heeft GOUD veel verschillende mensen over de vloer gehad, diverse signalen opgepakt en bespreekbaar gemaakt. Stichting GOUD maakt zich hard voor een ieder zonder dak of thuis. 

Inmiddels is er in de stad Utrecht veel veranderd en is de hulp aan mensen steeds beter georganiseerd. Stichting GOUD staat bekend als een organisatie die de belangen behartigt van alle dak- en/of thuisloze mensen in Utrecht. Daarnaast kent men stichting GOUD van het Straatkompas, het handige boekje met praktische tips voor het moment dat mensen dakloos (dreigen te) raken. 

Ook de gezichten van het team bij Stichting GOUD zijn door de jaren heen veranderd. Graag stellen wij ons hier aan jullie voor. Wil je kennis komen maken, met ons overleggen, of iemand doorverwijzen? Neem contact met ons op, wij zijn er voor iedereen!

Team GOUD

Marcel Bolech

Ik werk sinds januari 2021 bij GOUD als individueel belangenbehartiger. Door naar mensen te luisteren, te weten wat er speelt en vol te blijven houden dat een betere wereld mogelijk is, hoop ik te kunnen bijdragen aan een zo goed mogelijke situatie voor iedereen die om wat voor reden dan ook op de straat aangewezen is (of was).

Weetjes?  Nieuwe Podcasts / Oude muziek / Latte Machiatto met havermelk / zelfgebakken vegan Pretzels

GOUD? Ik hoop dat GOUD een plek is waar mensen geen drempel ervaren om langs te komen voor een kop koffie, oprechte aandacht of een specifieke vraag.

Usha van Houwelingen 

Sinds december 2020 werk ik bij GOUD als belangenbehartiger. Iedereen heeft recht op een eerlijke en gelijkwaardige behandeling. Als belangenbehartiger doe ik mijn best aan te sluiten bij wat voor iemand belangrijk is, of wat voor een groep mensen van belang is. Signalen horen, herkennen, en bespreekbaar maken zie ik als kerntaken. 

Weetjes? Schilderen / Cappuccino’s leuten / Mama zijn / Holistische levensbenadering 

GOUD? Ik hoop dat GOUD een plek is en blijft waar mensen zich veilig en vertrouwd genoeg voelen om hun hart te luchten en zichzelf durven te zijn. 

Nicole Breek 

In 2019 heb ik de reiswereld verruild voor een baan binnen de maatschappelijke sector. Bij GOUD ben ik als Office Manager aan de slag gegaan. Naast de dagelijkse administratie, en het reilen en zeilen van de organisatie, help ik onze bezoekers graag met praktische zaken en bied waar nodig een luisterend oor. 

Weetjes? Globetrotter / Gezelligheidsmens / koken voor vrienden / dansen tot in de late uurtjes

GOUD? Het is mijn hoop en wens dat Stichting GOUD belangenbehartiging aan mensen zonder een dak en/of thuis kan blijven voortzetten en een laagdrempelige plek blijft in Utrecht waar iedereen zich welkom voelt.  

Christiaan de Bruin
Ik werk nu ongeveer 3,5 jaar bij Stichting GOUD. Ik ben begonnen als vrijwilliger en ben hierna gestart als veldwerker en ondersteunend belangenbehartiger. Als veldwerker houd ik mijn ogen en oren op de straat en richt ik mij op contact maken en contact onderhouden met mensen op straat. Verder denk ik mee met aanpak casussen, sluit ik aan bij overleggen van de gemeente of andere organisaties. 

Weetjes? Voetbal / Mijn Honden / Maarsseveense plassen /    Chili con Carne

GOUD? Het is mijn hoop dat Stichting GOUD nog veel mensen kan helpen met hun struggles 

Vjeko Marianovic
In de winter van 2016 ben ik bij GOUD begonnen als vrijwilliger. Toen Stichting GOUD 20 jaar geleden begon hebben zij mij heel goed geholpen. Als vrijwilliger sorteer ik de post, zorg ik dat onze locatie schoon en opgeruimd is en ga ik soms met klanten naar afspraken zoals voor mondzorg, of een specialistische afspraak in het ziekenhuis. 

Weetjes? Vakanties Kroatië / Overheerlijke octopus salade / Dankbaar en trots op mijn huis / Dochter is mijn Alles 

GOUD? Ik hoop dat Goud veel mensen kan blijven helpen, zoals zij dat ook voor mij hebben kunnen doen.

Bestuur GOUD

Sinds medio 2021 is het bestuur van Stichting Goud weer op volle sterkte. De leden van het nieuwe bestuur zijn: 

  • Nadine Langerak (voorzitter) – LinkedIn
  • Rien Kooij (penningmeester) – LinkedIn 
  • Rinus van Haperen (secretaris) – LinkedIn
  • Ed van Eeden (algemeen lid met aandachtsveld HRM) – LinkedIn

Alle bestuursleden zijn indirect te bereiken via het secretariaat en algemene emailadres van  Stichting Goud: mail@stichtinggoud.nl