Stichting GOUD
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

In 2001 opende Stichting GOUD officieel haar deuren. Een veilige plek waar mensen hun hart konden luchten en zichzelf mochten zijn. Destijds begonnen in de tijd van ‘de Tunnel’ om mensen met een harddrugsverslaving bij te staan en een stem te geven.  Nu, 20 jaar later, heeft GOUD veel verschillende mensen over de vloer gehad, diverse signalen opgepakt en bespreekbaar gemaakt. Stichting GOUD maakt zich hard voor een ieder zonder dak of thuis. 

Inmiddels is er in de stad Utrecht veel veranderd en is de hulp aan mensen steeds beter georganiseerd. Stichting GOUD staat bekend als een organisatie die de belangen behartigt van alle dak- en/of thuisloze mensen in Utrecht. Daarnaast kent men stichting GOUD van het Straatkompas, het handige boekje met praktische tips voor het moment dat mensen dakloos (dreigen te) raken. 

Ook de gezichten van het team bij Stichting GOUD zijn door de jaren heen veranderd. Graag stellen wij ons hier aan jullie voor. Wil je kennis komen maken, met ons overleggen, of iemand doorverwijzen? Neem contact met ons op, wij zijn er voor iedereen!

Team GOUD

Marcel Bolech

Ik werk sinds januari 2021 bij GOUD als individueel belangenbehartiger. Door naar mensen te luisteren, te weten wat er speelt en vol te blijven houden dat een betere wereld mogelijk is, hoop ik te kunnen bijdragen aan een zo goed mogelijke situatie voor iedereen die om wat voor reden dan ook op de straat aangewezen is (of was).

Weetjes?  Nieuwe Podcasts / Oude muziek / Latte Machiatto met havermelk / zelfgebakken vegan Pretzels

GOUD? Ik hoop dat GOUD een plek is waar mensen geen drempel ervaren om langs te komen voor een kop koffie, oprechte aandacht of een specifieke vraag.

Moreno van Hulst

Ik werk al 20 jaar met daklozen, gebruikers en psychisch kwetsbaren in Utrecht en nu dan als veldwerker bij Stichting GOUD. Ik ben door heel Utrecht actief en ben voor alle vragen en signalen te benaderen. Op straat probeer ik er voor iedereen te zijn die hulp nodig heeft. 

Weetjes?  Een gezonde voorliefde voor Death/Black Metal, filmpjes maken over mijn werk en zo nu en dan een halve marathon rennen. 

GOUD? Stichting GOUD zal een steeds grotere rol gaan spelen in Utrecht nu door de economische en politieke malaise het aantal daklozen blijft groeien. We hopen het verschil te kunnen maken.   

Marcel Vonk

Afgelopen april (2023) ben ik begonnen bij Stichting Goud als belangenbehartiger. Naast mijn eigen ervaring met dakloosheid, neem ik ook de ervaringen die ik de afgelopen jaren in de politiek als woordvoerder dakloosheid en mijn werk als belangenbehartiger van daklozen jongeren mee. Vanuit deze ervaringen hoop ik mensen de situatie voor mensen die dakloos zijn of zijn geweest te verbeteren. Door naast ze te staan of het systeem en beeldvorming te veranderen

Weetjes? Griekse zwerfhonden /Spelletjes avonden / Wandelen/ Koken

Goud? Een plek waar je al je problemen op tafel mag gooien en we zoeken naar de beste oplossing. 

Femke Janssen

In november ben ik begonnen als belangenbehartiger bij Stichting Goud. Het doet me pijn dat zoveel mensen de medemens op straat zonder blikken of blozen voorbij lopen. Door een luisterend oor te bieden, te helpen bij individuele problemen en op grotere schaal de belangen van de groep te behartigen hoop ik die vervreemding op kleine schaal te kunnen doorbreken.

Weetjes? Koffie met zoetigheid / Borrelen en dansjes wagen met vrienden / Vintage kleding / Goede boeken lezen op de bank onder een dekentje

Goud? Ik hoop dat deze plek voor mensen goud waard is, omdat ze zich hier welkom en gezien voelen.

Nicole Breek 

In 2019 heb ik de reiswereld verruild voor een baan binnen de maatschappelijke sector. Bij GOUD ben ik als Office Manager aan de slag gegaan. Naast de dagelijkse administratie, en het reilen en zeilen van de organisatie, help ik onze bezoekers graag met praktische zaken en bied waar nodig een luisterend oor. 

Weetjes? Globetrotter / Gezelligheidsmens / koken voor vrienden / dansen tot in de late uurtjes

GOUD? Het is mijn hoop en wens dat Stichting GOUD belangenbehartiging aan mensen zonder een dak en/of thuis kan blijven voortzetten en een laagdrempelige plek blijft in Utrecht waar iedereen zich welkom voelt.  

Vjeko Marianovic
In de winter van 2016 ben ik bij GOUD begonnen als vrijwilliger. Toen Stichting GOUD 20 jaar geleden begon hebben zij mij heel goed geholpen. Als vrijwilliger sorteer ik de post, zorg ik dat onze locatie schoon en opgeruimd is en ga ik soms met klanten naar afspraken zoals voor mondzorg, of een specialistische afspraak in het ziekenhuis. 

Weetjes? Vakanties Kroatië / Overheerlijke octopus salade / Dankbaar en trots op mijn huis / Dochter is mijn Alles 

GOUD? Ik hoop dat Goud veel mensen kan blijven helpen, zoals zij dat ook voor mij hebben kunnen doen.

Bestuur GOUD

Sinds 01 augustus 2022 heeft Stichting GOUD een nieuw bestuur:

  • Sybren Groen (voorzitter) – LinkedIn
  • Bert van Eijk (penningmeester) – LinkedIn
  • Rinus van Haperen (secretaris) – LinkedIn
  • Ed van Eeden (algemeen lid met aandachtsveld HRM) – LinkedIn
  • Loek Polders (algemeen lid met aandachtsveld HRM) – LinkedIn
  • Lilian Wolters (algemeen lid met aandachtsveld Communicatie) – LinkedIn

Alle bestuursleden zijn indirect te bereiken via het secretariaat en algemene emailadres van  Stichting Goud: mail@stichtinggoud.nl