Stichting GOUD
Vacature medewerker belangenbehartiging

Vacature medewerker belangenbehartiging

Wil jij aan de slag bij een belangenbehartigingsorganisatie voor thuis-en dakloze mensen op een toplocatie in het centrum van Utrecht? Ben je een teamplayer en krijg je energie van ingewikkelde uitdagingen? Wil jij graag meehelpen met het vormgeven van een Stichting die op dit moment volop in ontwikkeling is?  Dan is Stichting GOUD op zoek naar jou! 

Stichting GOUD is een sociaal en betrokken organisatie die direct contact houdt met de mensen op straat middels veldwerk en spreekuren. Het omzetten van signalen naar gerichte acties is aan de orde van de dag. 

De focus ligt op het bieden van verlichting op de lange weg die de klanten vaak hebben te gaan. We kijken met mensen mee naar hun situatie en geven vanuit daar de opties weer die iemand heeft en lopen desgewenst een stukje met iemand op. Wij zijn de stem van de doelgroep richting gemeente en ketenpartners. De route van dakloosheid naar een woning is er één van een lange adem. Daarom willen we voor mensen een terugvalbasis zijn en bieden we met regelmaat ontspannende en stimulerende (groeps)activiteiten aan.  

Stichting GOUD is per direct op zoek naar een Medewerker voor 20 uur per week, voor in eerste instantie een periode van 7 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling (CAO Welzijn / schaal 8) 

Functieomschrijving medewerker: 

 • helpt de klanten met het inzichtelijk maken van hun klacht, probleem en/of hulpvraag en zoekt, samen met de klant en verantwoordelijke instanties, naar oplossingen. In deze zoektocht ondersteunt de medewerker de klant waar nodig. 
 • denkt en werkt mee om opgehaalde signalen kenbaar te maken bij de verantwoordelijke instanties. Dit onder andere door deel te nemen aan overleggen om beleid te beïnvloeden of door het organiseren van acties.
 • draagt bij aan het collectief organiseren en ondersteunen van de doelgroep rond maatschappelijke problematiek en kritiek. 

Functie-eisen: 

 • HBO denk- en werkniveau. 
 • heeft affiniteit en ervaring met de doelgroep en weet daar gemakkelijk contact mee te leggen. Weet zich daarnaast makkelijk te bewegen in de wereld van hulpverleners en beleidsmakers. 
 • kennis van de sociale kaart van Utrecht – of de mogelijkheid deze snel te kunnen verwerven
 • is in staat om op verschillende niveaus helder en makkelijk te communiceren. 
 • een schokvaste teamplayer, die open staat voor gesprek, enthousiasme uitstraalt en initiatief toont. 
 • in staat zelfstandig te functioneren. 

Detail informatie vacature: 

 • Soort dienstverband: tijdelijk, met uitzicht op vast dienstverband
 • 1ste contractduur 7 maanden
 • Salaris: €2.811,00 – €4.006,00 per maand (bij FT dienstverband) + vakantiegeld 

Voor vragen over de vacature kan je bellen met een medewerker op de werkvloer: telefoonnummer 030-6580781

Schriftelijke reacties, met CV en motivatie, kan je richten aan het bestuur van Stichting GOUD: bestuur@stichtinggoud.nl 

De sluitingsdatum voor deze vacature is: 30/09/2022; Stichting Goud reageert daarna binnen 3 weken.