Doe is normaal joh
Doe is normaal joh

Doe is normaal joh

Ik ga een column schrijven over doe is normaal. Doe is normaal joh! Wat is normaal? Zondag naar de kerk gaan, op maandag en donderdag seks hebben, op zaterdag koffiedrinken bij me schoonouders, van 9 tot 5 werken tot ik er dood bij neerval? 

Na een onrustige jeugd met veel huiselijk geweld, waar ik ondertussen aan gewend was geworden, voelde ik me op school al een buitenstaandertje. Ik sliep soms bij me pake en beppe (opa en oma) waar ik voor me gevoel dan even op een rustige plek was en echt even door kon slapen. 

Rond me 15e besloot ik om er schijt aan te hebben wat mensen van me vinden. Ik was ondertussen ook aan het dealen, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Maar dit is mijn leven, dit is wat ik doe en wie ik ben. Fuck it wat jullie ervan vinden! 

Van alleen dealen ging ik ook zelf steeds meer gebruiken. Van geld verdienen als water naar drugs gebruiken alsof het me laatste dag was. Na een tijdje mezelf te hebben verdoofd, besloot ik om af te gaan kicken. Dat was een periode waarin ik mezelf verloor of misschien juist terugvond. Mijn leven stond voor mijn gevoel even stil. Ik moest even nadenken over wat voor mij normaal was.

Later in mijn leven ben ik dakloos geworden, een tijd waarin ik me snel moest aanpassen. Maar gelukkig dacht ik al wel in me achterhoofd jij komt van straat af, jij gaat daarvoor vechten. Dit leven is niet normaal. Dit leven wat je leidt gaat jou blijvende schade geven. 

Ik heb gelukkig een goed gezellig stevig netwerk opgebouwd, waardoor ik me iets normaler voel. Of ja, ik weet niet. Normaal/niet normaal/mijn normaal. Dit is wie ik ben en blijf. Misschien is normaal doen gewoon niet voor mij weggelegd.